Internet Multiple Choice Questions And Answers

Following section consist of the internet quiz questions and answers.
 
1)This address doesn’t change every day ?
  1. static IP address
  2. dynamic IP address
  3. unique IP address
  4. common name and number
Show/Hide Answer
Answer = A
2) This address changes temporarily as the applications connect to the Internet?
  1. static IP address
  2. dynamic IP address.
  3. unique IP address
  4. common name and number
Show/Hide Answer
Answer = B
3) The way in which information is transmitted to multiple Internet-connected devices is called ?
  1. Internet connectivity
  2. IP address
  3. multitasking
  4. multicasting
Show/Hide Answer
Answer = D
4) The system that translates an IP address into an easier to remember name is the ?
  1. packet-switching domain system
  2. domain name system
  3. domain
  4. domain numbering system
Show/Hide Answer
Answer = B
5) All of the following are top-level domains EXCEPT ?
  1. .com
  2. .mil
  3. .army
  4. .org
Show/Hide Answer
Answer = C
6) All of the following are top-level domains EXCEPT ?
  1. .coop
  2. .net
  3. .biz
  4. .bus
Show/Hide Answer
Answer = D
7) A recently created additional top-level domain name is ?
  1. .pro
  2. .plan
  3. .business
  4. .school
Show/Hide Answer
Answer = A
8) A URL can specify the IP address of the Web ____________ that houses a Web page ?
  1. server
  2. client
  3. page
  4. e-mail recipient
Show/Hide Answer
Answer = A
9) In the e-mail address bowles@sou.edu, “bowles” is the ?
  1. password
  2. server name
  3. user name
  4. client computer
Show/Hide Answer
Answer = C
10) In the e-mail address bowles@sou.edu, “sou” is the ?
  1. host computer in a business with the name “sou.”
  2. host computer in an educational domain.
  3. client computer in a commercial business.
  4. client computer in an educational domain
Show/Hide Answer
Answer = B

Do You Like This? Please take 5 seconds to share with your firends.