IBPS Clerk III Result 2013 Out Now Check Online

Dear Friends, Institute of Banking Personnel Selection (IBPS) has declared the results of IBPS PO-III. The Online Exam was conducted in November and December 2013. Check below link for result :-

 


Click here to Check your IBPS Clerk-III Result

Note : The scores obtained by Candidates in the examination will be available after 10 days.
read more...

CBSE Class 10th and 12th Examination Date Sheet 2014 Download PDF

The eagerly awaited CBSE board exam date sheet is now available. While both Class 10th and Class 12th exams begin from 1st March 2014 (as they did in 2013) Class 10th exams will finish by 19th March 2014 and Class 12th will finish on 17 April 2014.




Click here for CBSE Class 10th exam date sheet 2014.

Click here for CBSE Class 12th exam date sheet 2014.

Around 22.65 lakh students have registered for the 2014 CBSE board exam as compared to 21.76 lakh students registered in 2013 CBSE board exams. The increase in number of registered students has likely been caused by the increase in the number of schools joining CBSE from various parts of the country. From the 13.25 lakh Class 10th students registered with CBSE 7.29 lakh will attempt their respective School-Based examination while 5.96 lakh will appear for the external CBSE board based examination.
read more...

www.ibps.in IBPS CWE PO/ MT PO-III Results Out

Dear Friends, Institute of Banking Personnel Selection (IBPS) has declared the results of IBPS PO-III. The Online exams were conducted in the month of October and November 2013. Candidates who appeared for online exam may check their result from the below link:-

read more...

SSC Combined Higher Secondary Level (CHSL) EXAM 27th October 2013 Questions of Morning Session

Dear Friends, Here we are presenting the Combined Higher Secondary Level (CHSL) EXAM 27th October 2013 Questions of Morning Session. Answers will update soon, till then users answers are welcome in comment area.

1) Who was the founder of the "Prarthana Samaj" ?
Ramakrishna Paramahansa
Swami Vivekananda
Athmaram Panduranga
Dayananda Saraswathi

2) Arrange the following historical events chronologically choosing the correct response ?
        I.     French Revolution
        II.   Glorious Revolution
        III.  American War of Independence
        IV.   Russian Revolution
a. I   II   III    IV
b. II  III  I   IV
c. II  I  IV  III
d. III   II   I   IV

3) The Southernmost point of India is ?
a. Cape Comorin
b. Point Calimere
c. Indira Point
d. Port Bihar

4)  Which of the following soils is most ideal for paddy cultivation?
a. Laterite Soil
b. Red Soil
c. Alluvial Soil
d. Black Soil

5) The red colour of red soil is due to the rusting of ?
a. Nitrogen
b. Humus
c. Iron
d. Copper

6) Which one of the following rivers crosses the equator two times ?
a. Cango River
b. Amazon River
c. Niger River
d. Nile River

7)  Match correctly the following countries and their capitals by choosing the correct response?
              Country                       Capital
       (a)  Argentina                  (i)   Bogota
       (b)  Colombia                   (ii)  Harare
       (c)   Egypt                        (iii)  Buenos Aires
       (d)   Zimbabwe                 (iv)  Cario
    (a)  (b)   (c)    (d)
a. (ii)   (iii)   (iv)    (i)
b. (iii)   (iv)  ( i)     (ii)
c. (iv)    (i)   (ii)     (iii)
d. (iii)    (i)   (iv)    (ii)

8) The type of root formed in Betel vine is ?
a. Stilt Root
b. Clinging Root
c. Climbing Root
d. Prop Root

9)  Chromosomes are made up of ?
a. DNA
b. Protein
c. DNA and Protein
d. RNA

10) Jersey bull used for cross breeding is an exotic variety from?
a. England
b. France
c. Holland
d. Switzerland

11) Which of the following symbiotic association forms a licken?
a. An algae and a fungus
b. An algae and a bryphyte
c. A bacterium and a fungus
d. A bacterium and gymnosperm

12) Which one of the following crop combination is not adopted in mixed cropping in India?
a. Wheat and Mustard
b. Wheat and Chick Pea
c. Rize and Ground nut
d. Ground nut and sun flower

13) Daltonism (Protanopia) is not the form of colour blindness in which the patient can not see
a. Green colour
b. Red colour
c. Blue colour
d. All the above colours

14) The photoelectric effect in described as the ejection of electrons from the surface of a metal when?
a. It is heated
b. It is placed in strong electric field
c. Electron of suitable velocity impinge on it
d. Light of suitable wavelength falls on it.

15)  X-rays are ......... waves?
Longitudinal
transverse
electromagnetic
elastic

16)  The shape of rain drops is spherical due to?
a. Viscosity
b. Surface tension
c. Elasticity
d. Gravitation

17) The penetrating powers of alpha,beta,gamma - radiations in decreasing order, are
a. alpha,beata,gamma
b. gamma,beta,alpha
c. beta,alpha,gamma
d. gamma,alpha,beta

18) In MS-Excel which of the following function is used to find the highest value within the list?
a. COUNT
b. PROPER
c. MAX
d. SUM

19) While the computer executes a program, the program is held in?
a. RAM
b. ROM
c. Hard Disk
d. Floppy Disk

20) A hybrid computer is the one having the combined properties of?
a. Super and micro computer
b. Mini and micro computer
c. Analog and digital computer
d. Super and mini computer

21) Tritium is an isotope of ?
a. Oxygen
b. Hydrogen
c. Phosphorous
d. Nitrogen

22) The three basic components of an atom are?
a. protons,neutrons and ions
b. protons, neutrons and electrons
c. protium, deuterium and tritium
d. protons, neutrinos and ions

23) Alchol obtained in the saponification process is?
a. Ethyl alcohol
b. Methyl alcohol
c. Wood spirit
d. Glycerol

24) The product of equivalent weight and valency of an element is equal to?
a. Vapour density
b. Specific heat
c. Atomic weight
d. Molecular weight

25) Chlorofluro carbons are widely used in?
a. Micro ovens
b. Solar Heaters
c. Washing machines
d. Regrigerators

26) In which Eco-system Grassland is included?
a. Marine
b. Fresh water
c. Terrestrial
d. Artificial

27) The main pollutant responsible for Bhopal Gas Tragedy is?
a. Methyle isocyanate
b. Bromine
c. Chlorofluro carbon
d. Chlorine

28) Presently the Union Minister of Minority Affairs is?
a. Dr. Farooq Abdullah
b. Ghulam Nabi Azad
c. K. Rahman Khan
d. Salman Khurshid

29) Who won the women French open Title in 2013?
a. Maria Sharapova
b. Victoria Azarenka
c. Serena Williams
d. Venus Williams

30) Which of the following places of Sikh religious heritage is not in India?
a. Nankana Sahib
b. Nanded
c. Paonta Sahib
d. Keshgarh Sahib

31) The headquaters of which one of the following organization is not in Geneva?
a. Food and Agricultural organisation
b. World Meteorological organisation
c. World Health organisation
d. World Trade organisation

32) Which one of the following museums in India and its location is wrongly matched?
a. National - New Delhi Railway Museum
b. The Calico - Mumbai Museum of Textiles
c. Salar Jung - Hyderabad Museum
d. Napier Museum - Thiruvananthapuram

33) Which one of the following European Union countris has its own currency and has not stitched over to Euro?
a. France
b. Germany
c. Sweden
d. Spain

34) The pioneer of modern Hindi Literature is?
a. Srinivas Das
b. Munshi Premchand
c. Devaki Nandan Khatri
d. Bharatendu Harishchandra

35) Which country has been admitted in July 2013 as the 28th member of European Union?
a. Bulgaria
b. Croasia
c. Cyprus
d. Romanis

36) Which one of the following is wrongly paired?
Sports Ground
a. Athletics Track
b. Base Ball Court
c. Golf Course
d. Wrestling Ring

37) Which American president was a famous film/T.V star before he became the president?
a. J.F Kennedy
b. Gerald R. Fond
c. Richard Nixon
d. Ronald Regan

38) "Value added" is equal to?
a. Output minus input
b. Manufacturing profit
c. Gross profit
d. Capital gain

39) Value of a commodity expressed in terms of money is called?
a. Price
b. Demand
c. Utility
d. Money value

40) Selling cost is an element of ?
a. Monopolistic Competition
b. Perfect Competition
c. Pure Competition
d. Monopoly

41) The opportunity cost of a factor of production is?
a. What it earns in its present use
b. What is can earn in the long period
c. What it can earn in some other use
d. The cost of production

42) The demand for a product which is wanted for itself is known as?
a. Derived Demand
b. Industry Demand
c. Company Demand
d. Direct or Autonomous demand

43) The parliamentary form of Government in India has been adopted from the
a. American Constitution
b. Russian Constitution
c. British Constitution
d. Swiss Constitution

44) Which of these are essentials of democratic system?
a. Free and fair elections
b. Equality of opportunity
c. Protection of rights
d. All of above

45) Which Amendment Act is referred as mini constitution?
a. 7th Constitutional Amendment Act. 1956
b. 24th Constitutional Amendment Act, 1971
c. 42nd Constitutional Amendment Act, 1976
44th Constitutional Amendment Act, 1978

46) Which Article of the Indian constitution stipulates that Directive principles of state policy shall not be enforceable by any court?
a. Article 31
b. Article 38
c. Article 37
d. Article 39

47) Which one of the following languages is not specified in schedule 8 of the Indian constitution?
a. Sanskrit
b. Sindhi
c. English
d. Nepali

48) Which ancient Indian kingdom is wrongly matched below with its capital?
Maurya - Pataliputra
Pandya - Madurai
Pallava - Vellore
Kakatiya - Warangal

49) Which were the two dynasties, which ruled immediately before and after the Khiljis?
Slave and Lodi
Saiyyad and Lodi
Slave and Tughlaq
Tughlaq and Lodi

50) Who among the following did not participate in the 1857 Revolt against the British?
Tantia Tope
Tipu Sultan
Rani Lakhsmi Bai
Nana Saheb
read more...

IBPS PO Exam 27th October 2013 Questions of Morning / Evening Session

Hi Friends, here on this post you will get Solved GA Questions of IBPS PO MT CWE Exam held on 27th October 2013 Sunday Morning / Evening Shifts. The Exam is divided into two shifts Morning and Evening. Below we are sharing Solved Questions of IBPS PO of both shifts.

Eduzip.com is our website, providing study material for IBPS PO/MT CWE exam on arithmetic, reasoning, computer awareness, GK and current affairs.  Study our banking materials and practice our online tests to grab confidence for your IBPS PO/MT CWE exam 2013. We are updating current affairs questions study material for your October 26, 27 IBPS exam you are recommended to visit our site regularly to be updated. All the Best.

IBPS PO Exam 27th October 2013 Questions of Morning Session:

1. World Health Day
Answer: 7 April

2. Who was conferred with the Indira Gandhi Prize for Peace, Disarmament and Development 2012 by the President of India recently
Answer: Ellen Johnson Sirleaf

3. Whiich Woman Tennis Player won 15 grand slams and one doubles recently
Serena Williams
4. Name the German chancelor who won the elections again recently
Answer: Angela Merkel

5. Author of the book " My Journey: Transforming Dreams into Actions"
Answer: A.P.J. Abdul Kalam

6. Who won the Best Actress Award at Oscars 2013
Answer: Jennifer Lawerence

7. Rice, Pulses, Millets come under which crops
Answer: Food Crops

8. ROA(Return on Asset ) means ?
9. What is meant by Run to Bank
Answer: Heavy cash withdrawals by depositor from an account at a time

10. FTSE-100 is the stock exchange of which country
Answer: London

11. Which of the following is not a credit rating agency?
12. Ambassadors for prestige cooking ware
Answer: Abhishek, Aishwarya


More Questions will updates shortly till then read below Solved IBPS PO Papers

1. IBPS PO II Exam (19th October 2013) Morning
2. IBPS PO II Exam (19th October 2013) Evening
3. IBPS PO II Exam (20th October 2013) Morning
4. IBPS PO II Exam (20th October 2013) Evening
5. IBPS PO II Exam (26th October 2013) Morning
6. IBPS PO II Exam (27th October 2013) Evening 

IBPS PO Exam 27th October 2013 Questions of Evening Session:

FacebookLikeButton
read more...

IBPS PO (26th October 2013) GA Solved Questions of Evening Session

IBPS PO Solved GA Questions of Exam held on 26th October 2013, Saturday Evening Shift. These Objective Types Questions will help you for Upcoming IBPS, SSC and other competitive examinations.

IBPS PO Questions Paper Held on October 26, 2013 of Evening Session: 

Like us on Facebook To get more study Material for IBPS Exams

FacebookLikeButton

1. IBSA full form
Answer: India Brazil South Africa

2. Which bank has HQ in Bangalore
Answer: Vijaya

3. MSF rate 9.5 has decreased to how much on 07/10/2013
Answer: 9

4. Director of movie Lunchbox
Answer: Ratish Batra

5. International Child Peace Prize
Answer: Malala Yousafzai

6. 1st CYBER FORENSIC LAB will be in which state
Answer: Tripura

7. DICGC insured how much money
Answer: 1 lakh

8. New DG of WTO
Answer: Roberto Azevedo

9. Life of Pie novel writer
Answer: Yann Martel

10. Duration of 12th year plan
Answer: 2012-17

11. Gujar Mal Modi Award 2013
Answer: Vinod Prakash Sharma

12. Limit of educational loans under priority sector for abroad
Answer: 20 Lakh

13. Which tennis player has retired in 14 august 2013
Answer: Marion Bartoli

14. According to 2004, Senior citizens can invest upto
Answer: 15 Lakh

15. GDP Growth rate of India as per Central Statistics Office (CSO) for 2013?
16. Trade deficit was how much low as on september?
17. CRR condition related to 95%
18. According to 2011 census which state has highest Rural Population
Answer: Uttar Pradesh (15.51 crore- 18.16% of Indias Rural Population)

19. Full form of CDS
Answer: Credit Default Swap

20. Fairfax group head which brought blackberry
Answer: PremWatsa

21. Aadhaar Bill name
Answer: UIDAI bill

22. Which option will be provided to voters by Election Commission in upcoming elections as per the directives of Supreme Court
Answer: Option to Reject All(NOTA)

23. Which Indian actor is/has been selected for a US award for his television show by the America Abroad Media (AAM)
Answer: Aamir Khan for Satyameva Jayathe

24. DAX is the Stock Market index of which country
Answer: Germany

25. NEFT maximum limit
Answer: No Limit

26. One Question on core banking solution?
27. Question related to Deep discount bond feature
28. One question on Prithvi-2
29. One question on NBFC
30. One question on Truncated cheques
31. Related to Currency Swap Arrrangement b/w India and Japan
32. Record made by Indian Women players by winning bronze medal for the first time in which sport event recently
Answer: Hockey

33. Which of the following is not an Android OS?
34. Rashtriya Krishi Vikas Yojana is provided with how much money for the year 2013-14
Answer: 9954crores



read more...

IBPS PO III Exam Questions and Answers held on 26th October 2013 Morning

IBPS PO 3 Examination held on 26th October 2013 Morning Shift Questions and Answers of General Awareness. Here Candidates will get IBPS PO MT III Question Paper Solution with Public Reviews in Comment area.

Lakhs of students appeared for the IBPS PO 3 Online Exam today on 26 October 2013 (Saturday) the examination was conducted in 2 different shifts on same day due to a large number of aspirants and limited resource but like always IBPS managed it well at all caters around the India.

IBPS PO III Paper Analysis and Discussion with Answer Key/Answer Sheet and Solution Download:

Hi Guys Like Our Facebook Page and get daily Updates of IBPS PO Exams, Solved Papers, Current Affairs and More.


1. Which of the following movie nominated for Oscar Award?
2. Who among the following is chairman FMC (Forward Markets Commission)?
3. What is the name of food grain scheme of Himanchal Pradesh?
4. Which of the following is the GAAR implementation date?
5. What is the name of new PM of Iran?
6. Who among the following is the new chairman of SBI?
7. Who among the following is the new chairman of AADHAR?
8. Fullform of NOFHC
Answer: Non Operative Financial Holding Company

9. Indis’s place in global competitive list by WEF?
10. Which of the following Bank open 15000 branches
Answer: SBI

11. Which of the following country in BRICS?
12. Rajiv Gandhi Sadbhavana Award
Answer: Amjad Ali Khan

13. Which of the following is the population growth rate (2001-2011)?
14. One question related with MSF.
15. Graphic biography on of whom released by Amar Chitra Katha
Answer: Dhyan Chand

16. Bank rate
17. Raghuram Rajan book name
Answer: Fault Lines

18. One question related to INS VIKRANT.
19. Pullea Gopichand related to which game
Answer: Badminton

20. Maharashtra state launches ‘Manodhairya’ scheme for whom
Answer: For rape victims

21. First women chief information commissioner
22. Sundarban located in which state
Answer: West Bengal

23. Best Foreign Language Film at the 86th Academy Awards(From India)
Answer: The Good Road

24. What is the Maximum limit in prority sector by public sector
Answer: 40 %

25. According to MSMED Act 2006,maximum limit in services is 5 crore .what is minimum limit for medium enterprises?

Click Here for Evening Shift Questions



Recommended Questions for Candidates: 

1. IBPS PO II Exam (19th October 2013) Morning
2. IBPS PO II Exam (19th October 2013) Evening
3. IBPS PO II Exam (20th October 2013) Morning
4. IBPS PO II Exam (20th October 2013) Evening

IBPS PO III Paper Analysis and Discussion with Answer Key/Answer Sheet and Solution Download:

We believe that above poll result observation has already told the answer of almost all related queries regarding the IBPS PO III question paper but here we advise our readers to leave their comment on IBPS PO III Question Paper (Oct 26, 2013). Instead of our experts comments directly on paper type, question paper, questions and their answers we want our readers to participate in discussion to analyze the question paper, our experts we reply to all of the questions you share with answers.


Note: IBPS PO MT 3 Examination Questions and Answers of Morning Shift will updated here soon.
read more...

IBPS PO Exam Held on 20th October 2013 Evening Questions with Answers

IBPS PO Exam Questions and Answers held on 20th October 2013 Sunday Evening Session. These questions are hint for upcoming related exams like IBPS PO on 26th and 27th October 2013 or SSC exams.

Read Also:
  1. IBPS PO Exam (19th October 2013) Morning
  2. IBPS PO Exam (19th October 2013) Evening
  3. IBPS PO Exam (20th October 2013) Morning

1. Bhaag Milkha Bhaag bollywood movie actor
Answer: Fahran Aktar

2. Which bank Head Quarters is not in Mumbai (Options: BOM,BOI, DENA BANK, Indian Bank)
Answer: Indian Bank
3. Ranjan Sodhi is related to which sport
Answer: Shooting

4. WTO headquarter
Answer: Geneva

5. International Women’s Day
Answer: March 08

6. Largest stock exchange in world
Answer: Newyork Stock Exchange

7. Full form of GAAR
Answer: General Anti Avoidance Rule

8. Full Form Of ARC
Answer: Asset Reconstruction Companies

9. Full form of REER
Answer: Real Effective Exchange Rate

10. Robert Mugambe is president of which country
Answer: Zimbabwe

11. CEO of Apple Company
Answer: Tim Cook

12. In Which stock exchange MIBOR is operating (BSE, NSE, etc)

13. Define Trade Deficit
Answer: Import Exceeds Export

14. One Ques. Related to New pension plan launched by Uttar Pradesh govt

15. Which rate has been changed by RBI during 20/9/13 monetary policy review
Answer: MSF

16. FuII invests in Indian market through (Participatory notes, treasury bill,commercial papers)
Answer: Participatory notes

17. One Question related to revenue deficit

18. ATM without any bank's specified label
Answer: White label ATM

19. Richest person in India according to Forbes
Answer: Mukesh Ambani

20. Capital of Lebanon
Answer: Beirut

21. Bringing out illegal money to visible
Answer: Money Laundering

22. Govt approved disinvestment of 10% stake of which company (ONGC, SBI, Indian oil corporation) ?

23. RTGS minimum limit
Answer: 2lakhs

24. Gold Jewel import tax
Answer: 15%

25. One Question on Basel 2 norms

26. Full form of SAPTA
Answer: South Asian Preferential Trade Arrangement

27. One Question on monetary policy

28. One Question on SDR

29. One Question on currency swap

30. "Grey Revolution" is associated with ( Options: Meat, Potato, Fertilizer, Petroleum)
Answer: Fertilizer

31. Sex ratio according to 2011 census
Answer: 940/1000
read more...

IBPS PO Questions and Answers (20th October 2013) Exam Morning Shift

Solved Questions and Answers of IBPS PO GA Examination held On 20th October 2013 Sunday Morning Session. These Questions are higly recommended for upcoming IPBS CWE PO, SSC Exams.

Read Also: 
  1. IBPS PO Questions and Answers (19th October 2013) Morning
  2. IBPS PO Questions and Answers (19th October 2013) Evening

1. Director of the bollywood film Satyagraha -- Prakash Jha
2. The first Indian-origin Miss America 2013 -- Nina Davuluri
3. Reserve Bank of India hiked Repo Rate on Sept 20, 2013 by – 25 basis point to 7.5%
4. The limit of Rajiv Gandhi Equity Savings Scheme (RGESS) hiked to -- Rs. 12 Lakh per year
5. Which bank headquarter not in kolkata
6. NEFT is used for
7. ATM wrong deduction to be refunded within
8. Which country become the 28th member of EU -- Croatia
9. When RBI wants to absorb liquidity from market increase reverse repo,decrease repo or increase crr
10. Head of Committee on Gold -- K U B Rao
11. Next G-8 Summit will be held in
12. Which book is not written by Chetan Bhagat
13. Swarna Jayanti Shahari Rozgar Yojana
14. Wheat ,Bajra comes under rabi or kharif crop
15. GDP Growth Forecast by CSO for 2013-14
16. Name the joint venture of Tata Sons-Singapore Airlines -- Tata SIA Airlines Ltd
17. No. 1 Stock Exchange in the World -- NYSE/ Nasdaq
18. Award given to Finance Minister P Chidambaram by -- Business Reformer Award
19. Balance Sheet indicates what
20. What do you understand by TLE in POS machine -- Terminal Line Encryption
21. G20 Summit 2013 Venue -- Saint Petersburg, Russia
22. At a time what is maximum limit of Basic Savings Bank Deposit Account (BSBDA) -- Rs 50, 000
23. Infosys launches new version of banking solution -- Finacle11
24. MacMohan Line between which countries – India and China
25. Who developed rupee symbol – Udaya Kumar
26. CEO of Women Bank –
27. Full form of EASIEST -- Electronic Accounting System in Excise and Service Tax
28. Who is the Chief of Forward Markets Commission (FMC) -- Shri Ramesh Abhishek
29. Who among the following is not a member of Parliament
30. New Director General of CPRF – Dilip Trivedi
31. Micro finance Maximum investment Limit
32. IFSC Code is needed in?
33. Information technology Act in which year?
34. Who is the first indian to win shooting competion in world championship -- Rahi Sarnobat
35. Where has ONGC opened new gas based power plant recently?
36. Adviced Limit of draft granted by cheque?
37. 726 MW ONGC power project in which North-Eastern state -- Tripura
38. The 78-year-old RBI history book released by Prime Minister Manmohan Singh 'RBI History — Looking Back and Looking Ahead'
39. Full Form of TLE
40. Mandatory for companies to spend at least 2% of net profits on-CSR

More Questions and Answers will Added Soon
read more...

IBPS PO Evening Shift 19th October 2013 Questions and Answers

IBPS PO CWE held on 19th October 2013 Saturday Evening Shift Solved Questions and Answers.

Related : IBPS PO (19th October 2013) Morning Shift Solved.

20th October 2013 - IBPS PO Morning Exam Q & A (New)

1. Geeta Phogat related to which game
Answer: World Women's Wrestling
Description: Geeta Phogat is a female wrestler from India who won India's first ever gold medal in women's wrestling in the 55 kg freestyle category at the 2010 Commonwealth Games. She hails from a Hindu Jat family of Bhiwani in Haryana. (Wikipedia)

2. Full form of IFSC
Answer: Indian Financial System Code

3. BTM stands for ___

4. PM of Bhutan
Answer: Tshering Tobgay
Description: Tshering Tobgay is a Bhutanese politician who has been Prime Minister of Bhutan since 2013. He was the Leader of Opposition party in National Assembly from March, 2008 till April 2013.He is also leader of the People's Democratic Party.

5. Prez of Pakistan
Answer: Mamnoon Hussain

6. Bangoli director die
Answer: Rituparno Ghosh

7. Question on Janpith award

8. Banking Ombudsman issued by
Answer: RBI (Reserve Bank of India)
Description: The Banking Ombudsman Scheme is introduced under Section 35 A of the Banking Regulation Act, 1949 by RBI with effect from 1995.

9. current SLR
Answer: 23% in August 2013

10. 2020 olympic will be in which country
Answer: 2020 Olympic is scheduled to be held from 24 July – 9 August 2020 in Tokyo, Japan

12. RBI is going to issue plastic note of ________ rupees (10,100,5,20)
Answer: 10 rupee

13. Indian Institute of Film is situated at?
Answer: Pune, India

14. which program has changed to "swarnajyanti rojgar yojna"

15. Prenab Mukharjee recommended reconstruction of which university

16. Question on Medium industry..i dont remember exactly

17.chemical name used in syria attack
Answer: mustard gas or chlorine gas

18. PSB’s dividend to rbi ?

19. External debt of india in 2013-14

20. Maximun no. of Credit Limit in financial inclusion

21. Head quarters of Bharatiya Mahila Bank – New Delhi

22. Prime Minister's key economic adviser C Rangarajan lowered the growth forecast for the current fiscal to ......... per cent?- 5.3%

23. Among BSE and NIFTY which has been established first in India?

Answers Updating Shortly
read more...

IBPS PO GA Solved Paper Held on 19th October 2013 Questions and Answers

Dear Readers, here We sharing IBPS (PO) Probationary Officers exam (Morning Shift)  Solved Questions and Answers Held on 19th October 2013 Morning Shift Saturday. These Questions are shared by the owner of Eduzip.com from Punjab.

IBPS PO (19th October 2013) Evening Shift Questions and Answers 

20th October 2013 - IBPS PO Morning Exam Q & A (New)

Following are IBPS PO GA Solved Questions and Answers Exam Held on 19th October 2013 Questions and Answers

Like Us on Facebook To Get Updates on IBPS Exams

FacebookLikeButton

1. Which tablet is designed by Microsoft?
Answer: Surface

2. IMEI is relatded to ?
Answer: Mobile - IMEI is an acronym that stands for International Mobile Equipment Identity.

3. Which term is related to mobile banking?
Answer: M-Banking, SMS Banking, Tele Banking etc.

4. Name of mouse inventor who recently died.
Answer: Douglas Engelbart

5. Which keyword shortcut is used to find and replace?
Answer: Find - Ctrl + F and Replace - Ctrl + H in Notpad

6. Windows on your personal computer does not perform which function?

7. ROSHNI yojana is launch for ?
Answer: Skilling and Placement of 50,000 youth from 24 selected naxal affected districts.

8. MICR Full Form?
Answer: Magnetic Ink Character Recognition

9. Who is the winner of cultural harmony award?
Answer: Zubin Mehta

10. What is the title of the book by Jumpa Lahiri that nominates for the Man booker prize with other 5 books?
Answer: "The Lowland"

11. Australia's newly elected president's name?
Answer: Tony Abott

12. Current Bank Interest rate?
Answer: 9.0%

13. which of the following not considered as proof of identity while opening account in bank?
Answer: Pan Card

14. Which film got national award in "best entertaining movie"?
Answer: Vicky Donor

15. Which of the following is the daily transaction limit for saving?

16. Which of the following is the interest rate for export?

18. Where European group meeting 2013 held?
Answer: Dublin

19. Who among following are major applicant in new banking license?

20. Email was first sent in which year?
Answer: In 1971 the first ARPANET email was sent

21. Newly elected governor of RBI, Raghuram Rajan follows which monetary policy?

22. Which of the following term is associated with cricket?
Answer: T 20

23. Which of the following is the company who developed microprocessors?
Answer: Intel

24. The term gigahertz is associated with which of the following?
(options: CPU speed, program speed etc)

25. Who is END user?
Answer: Software users

26. Which of the following is not an MP ?
options-Amitab bachan,dharmendra,etc

27. Which of the following is Largest Producer of GOLD?
Answer: China

28. where is national institute of sports ??

29. where is national institute of sports ?

30 Which of the following bank launch Brach On Wheels?
Answer: ICICI

31. SLR Full Form ?
Answer: Statutory liquidity ratio

32. EU 28th Member ?
Answer: Croatia

33. CCTV Full Form ?
Answer: Closed-circuit television

34. Interest Rate for Export

35. What is the name of the scheme under which one member of family is employed?

36. Britain PM
Answer: David Cameron

37. Who among following are major applicant in new banking license?

38. Where is national institute of sports
Answer: Patiala

39. Who keeps all credit information of persons
Answer: CIBIL Credit Information Bureau (India) Limited

40. Micro industry(service) set up cost limit

41. Chairman of fed reserve
Answer: Janet Yellen

42. Max. Home loan limit to a person in metropolitan city

43. Interest Rate for Export

44. loan limit for housing to a person in metropolitan city

45. About MNREGA
Answer: 100 Days

46 INS Sindhurakshak Made by
Answer:Russia

47. Hummingbird Alogorithm deveoloped by
Answer: Google

48. Corporate Debt Limit
Answer: 25bn $

49. Limit of Micro Enterprise as per MSME act 2006
Answer: 25 lakh

50. Largest Producer of Gold
Answer: China

51. MNEREGA days
Answer: 100 days

52. Fedral Bank Head name ?

53. Rastra bhasa Award Given By----?
Answer: RBI

54. BRICS initial Fund for setting Up capital-?

55. Transfer and withdrawal limit in BSBDA account

56. About SARFAESI act
Answer: Securitisation and Reconstruction of Financial Assets and Enforcement of Security Interest Act,2002 related with NPA

Note: Dear reader if you remind any other question or answers of any of the question please write in comment area given below.

Recommended: 
ACIO II Exam Questions and Answers
ACIO II Exam PDF Download

More Questions will updated soon Like below to save this link.
read more...

13th and 14th October 2013 Current Affairs - Daily GK Updates

1. International Day for Disaster Reduction(13th Cotober). It's objective is to raise awareness of how people are taking action to reduce their risk to disasters. The theme of the day this year is "Living with Disability and Disasters". Persons living with disabilities are among the most excluded in the society and their plight is magnified when a disaster strikes. This year, the focus is on some one billion people around the world who live with some form of disability.

2. World Standards Day(14th October).It is celebrated internationally each year on October 14. This year's theme is “International standards ensure positive change”. International standards represent the consensus view of the world’s leading experts in industry sectors ranging from energy utilities and energy efficiency to transportation, management systems, climate change, healthcare, safety and information and communication technology (ICT).
3. Eugene F. Fama, Robert J. Shiller and Lars Peter Hansen shared the 2013 Nobel Prize in Economic Sciences for their research on how the market prices of assets such as stocks move. The three laureates, all Americans, “laid the foundation for the current understanding of asset prices,” the Royal Swedish Academy of Sciences, which selects the winner, said today in Stockholm.

4. The head of the United Nations named “Sigrid Kaag” to lead the UN's joint mission with the chemical weapons watchdog tasked with eliminating Syria's arsenal. The UN Security Council, which is set to vote on Kaag's nomination Wednesday, has formally approved a first joint mission with the Nobel Peace Prize-winning (OPCW) Organization for the Prohibition of Chemical Weapons.  Kaag is charged with overseeing the destruction of Syria's chemical weapons stockpile by 30th June, in line with a resolution passed by the Security Council last month.
5. Gold loan company Muthoot Finance Ltd has been bestowed with Golden Peacock Award for ‘HR Excellence for 2013’ at a function in London. Baroness Verma, Parliamentary Under Secretary of State for Energy and Climate, Government of United Kingdom, presented the award to George M. Jacob, Director, Muthoot Group.
6. ING Vysya Bank has entered into a business tie-up with Indian Railways’ IRCTC to offer online train ticketing services to its customers. This facility enables ING Vysya Bank’s customers to book train tickets using ING Net Banking or ING debit cards. Over 1 lakh tickets were booked during the first month of the launch, the bank said in a statement.
7. National Housing Bank (NHB) has joined hands with UK Government's Department for International Development (DFID) to launch an affordable housing project that will operate in eight low-income States. This is the first time that NHB has come up with a project that caters to specified States, said R.V. Verma, Chairman & Managing Director of NHB here today. The project will operate in the eight States of Rajasthan, Madhya Pradesh, Odisha, Uttar Pradesh, Bihar, West Bengal, Chhattisgarh and Jharkhand.
8. Private sector insurer Birla Sun Life Insurance (BSLI) today launched a participating traditional plan, BSLI Savings Plan, with guaranteed additions for the first five years of the policy term. The plan is a savings-cum-insurance option that aims to provide secured growth to savings and comprehensive financial protection from the risk of unfortunate death. BSLI is a joint venture between the Aditya Birla Group and Sun Life Financial Inc, a leading international financial services organisation from Canada.
9. ONGC Videsh Ltd, the overseas arm of state-owned Oil and Natural Gas Corp, has won two onland oil blocks in Myanmar, strengthening its presence in the south-east Asian nation. OVL, which has stakes in the A-1 and A-3 gas discovery blocks and three other offshore acreages in Myanmar, was last week awarded two oil and gas exploration blocks in that country's Onshore Blocks Second Bidding Round - 2013. The firm got Blocks B-2 (Zebyutaung-Nandaw) and EP-3 (Thegon-Shwegu), according to the list of winners released by Myanmar's Energy Ministry. 
10. Retail inflation rose marginally to 9.84 per cent in September, mainly due to a hike in food prices, particularly of vegetables. Retail inflation measured in terms of consumer price index (CPI) was at 9.52 per cent in August. Retail inflation for rural and urban areas in September stood at 9.71 per cent and 9.93 per cent, respectively. The same was 8.93 per cent and 10.32 per cent (revised figures) in August. For CPI inflation, price data are collected from select towns by the National Sample Survey Organisation (NSSO) and from select villages by the Department of Posts.
11. Former Union minister, freedom fighter and environmentalist Mohan Dharia, who quit the Indira Gandhi government against imposition of Emergency, died here today of chronic kidney failure. He was 89. A recipient of Padma Vibhushan, the highest Padma award, in 2005, Dharia retired from active politics in 1982 and formed “Vanrai”, an organisation dedicated to the cause of conservation and social forestry. Interestingly,even though a bitter critic of Indira Gandhi, Dharia was conferred the prestigious Indira Gandhi Award for National Integration in 2011, by Congress president Sonia Gandhi.
12. The Indian tennis pair Sanam Singh and Vijayant Malik on 12 October 2013 won the doubles title in the 15000 US dollars ITF Men's Futures Tennis Tournament at the Jake Hess Tennis Stadium in Houston, USA. In the final match, they defeated fourth seeded pair of Evan King (USA) and Costin Paval (Romania) in two sets 7-6 (5), 6-4.
13. Varun Arora, a young innovator from India on 10 October 2013 selected for United Nations 10 Young Innovators Competition 2013. Varun Arora is among 10 people from around the world selected for a prestigious United Nations award in recognition of their work as entrepreneurs and use of technology to change the world. Varun Arora awarded for his creation Open Curriculum, an online platform for local educational material for standard, primary and secondary schooling.
14.  Many People Killed and Several Injured near a Temple in Madhya Pradesh. Approximately, 115 people were feared killed and over 100 injured in a stampede on 13 October 2013 near a temple at Ratangarh in Madhya Pradesh's Datia district. The stampede was caused by rumours that a bridge they were crossing was about to collapse.

15. Indian Wrestler Satyavrat on 12 October 2013 won the 9th Roustam-E-International Indian Style wrestling title at Vivekanand Sports Stadium, Katra after he defeated wrestler Mykhalio Datsemko of Ukrain in the final bout. Wrestler Satyavart was awarded Silver Gurj, Patta and cash prize of one lakh rupees and the runner up got cash of 50000 rupees.
read more...

September 2013 Current Affairs Questions and Answers for IBPS CWE PO Exams 2013

September 2013 Current Affairs One Word Questions and Answers for IBPS CWE PO Exams 2013.

Recommended: 

August 2013 Current Affairs One Word Questions and Answers PDF

1. Who equaled the world record of eight golds at the 2013 World Athletics Championships?
Answer: Usain Bolt

2. The Chinese Navy hospital ship which paid a week-longgoodwill visit to Bangladesh recently?
Answer: Peace Ark

3. Who has been appointed as the Chairperson of the National School of Drama Society?
Answer: Ratan Thiyam

4. In which state did the Saharsha-Patna Rajyarani Express runover pilgrims killing 37 people?
Answer: Bihar

5. Where in India was the statue of Nobel Laureate Dr. Norman Borlaug unveiled recently?
Answer: New Delhi

6. Whose new book, `MyJourney: Transforming Dreams into Actions' has been released recently?
Answer: A.P.J Abdul Kalam

7. World Photography Day was celebrated on:
Answer: August 19

8. The scientists of the Smithsonian Institution of the United States have recently announced the discovery of a new mammal named ………….?
Answer: Olinguito

9. Who has been selected for Sir Edmund Hillary Mountain Legacy Medal 2013?
Answer: Harshwanti Bisht

10. Who has been appointed as the Director General of the CRPF?
Answer: Dilip Trivedi

11. Who won the Men's singles in the Rogers Cup 2013, held in Montreal, Canada?
Answer: Rafael Nadal

12. In which state is the Election Commission planning to use Voter Verifiable Paper Audit Trial (VVPAT) system for the first time in the country?
Answer: Nagaland

13. Who has been appointed as India's new Ambassador and the Permanent Representative on the U.N Conference on Disarmament?
Answer: Dr. Bala Venkatesh Varma

14. Which Indian squash player won gold in the Asian Youth Games held in Nanjing, China?
Answer: Kush Kumar

15. The Indian who won bronze medal in the 96 kg freestyle category at the recently held World junior Wrestling Championships held in Sofia, Bulgaria?
Answer: Satywart Kadian

16. Which International Tennis player from France, who also won the Wimbledon Women's Singles title 2013, has announced her retirement
fromthe game?
Answer: Marion Bartoli

17. India has won 83 medals at the 2013 World Police & Fire Games held at ………….?
Answer: Belfast

18. What does RGGVY stand for?
Answer: Rajiv Gandhi Grameen Vidyutikaran Yojana. The programmeis aimed at providing electricity to all rural households. The
Government of India has recently decided to continue the programme.

19. The new mobile app devised by German scientists that helps locate lost items?
Answer: Find My Stuff

20. The Indian Newspaper Society has approved the proposal to hike the FDI (Foreign Direct Investment) in print media from 26 percent to ………….. percent?
Answer: 49

21. Who won the women's singles in the Cincinnati Open tennis tournament?
Answer: Victoria Azarenka.

22. Who is the Chairman of the newly constituted committee bythe Central Government, to assess the status of Scheduled tribes?
Answer: Virginius Xaxa

23. The renowned Indian cricket coach and Dronacharya awardee who passed away on 16th August?
Answer: Desh Prem Azad

24. A Street in which foreign country has been named after Mahatma Gandhi on the occasion of India's 67th Independence Day?
Answer: Canada.

25. Which space telescope built by NASA has stopped its mission of `searchingfor habitable planets' after its pointing system broke down?
Answer: Kepler telescope

26. Nouri-Al-Maliki, the prime minister of …………. recentlyvisited India?
Answer: Iraq

27. Which country's Vice President, Mohammad Karim Khalili was on an official visit to India?
Answer: Afghanistan

28. Which Indian state has recently enacted anti-superstition law?
Answer: Maharashtra

29. Who became the first woman to take over as Chairman and Managing Director of HPCL?
Answer: Nishi Vasudeva

30. The airstrip in Ladakh, reopened by the Indian Air Force?
Answer: Daulat Beg Oldi

31. Who won the Formula One Belgian Grand Prix 2013?
Answer: Sebastian Vettel

32. Which Indian classical singer and music director from Odisha passed away on 25 August?
Answer: Raghunath Panigrahi

33. Which Indian won the Winston-Salem open tennis doubles title along with his Canadian partner Daniel Nestor?
Answer: Leander Paes

34. The Indian Navy's submarine that sank at the naveldockyard in Mumbai after fireon board on August 14?
Answer: INS Sindhurakshak

35. Who won this year's Children's Peace prize, instituted by the Dutch based Kids Rights Foundation?
Answer: Malala Yousafzai

36. Which country's army general, Lt Gen Maqsood Ahmed, has been appointed as the Military Advisor for United Nations Peace Keeping operations?
Answer: Pakistan

37. …………… wasobserved as the International Day for the Remembrance of the Slave Trade and its abolition?
Answer: August 23

38. On which day was the 50th anniversary of Martin Luther King's famous `I have a dream' speech celebrated?
Answer: August 28

39. In which country did many people including children die in attacks using chemical warfare?
Answer: Syria

40. Who heads the Tax Administration Reform Commission (TARC), recently set up by the Government of India?
Answer: Parthasarathy Shome.

41. Facebook and Six other technology firms (Ericson, MediaTek, Nokia, Opera, Qualcomm and Samsung) have launched an initiative
named……….. tomake internet access affordable for people across the globe?
Answer: Internet. org

42. As a measure to contain the downward trend of Rupee, the Government of India has banned the duty-free import of …………. byair travelers?
Answer: Flat Screen Televisions

43. The scientists of which country have recently developedthe most precise clock in the world?
Answer: United States

44. Who won the recently concluded Ashes Cricket test series?
Answer: England

45. Who received this year's Mahatma Gandhi International Award for Peace and Reconciliation?
Answer: Brigalia Bam

46. Who took over as the President of Zimbabwe for another five year term?
Answer: Robert Mugabe

47. Who won this year's Rajiv Gandhi Khel Ratna Award?
Answer: Ronjon Sodhi

48. Who won this year's Dronacharya Award in connection with Athletics coaching?
Answer: K.P Thomas

49. International Day of the victims of enforced disappearances was observed on ……………..?
Answer: August 30

50. Who was honouredwith the inaugural Mahathir award for Global Peace?
Answer: Nelson Mandela

51. The Life Sciences Park to be set up by the Kerala Government is named …………..?
Answer: Bio 36052. Which country's foreign minister, Samuel Santos Lopez visited India recently?
Answer: Nicaragua

53. Which Indian has been appointed as the chairman of the Ethics Commission of the International Weightlifting Federation?
Answer: Birendra Prasad Baishya

54. Which Indian along with Zheng Jie of China won the women's doubles title at the WTA New Haven Open?
Answer: Sania Mirza

55. Which Gulf nation has passed the country's first law against domestic violence?
Answer: Saudi Arabia

56. Which neighbouringcountry's Prime Minister, Tshering Tobgay has paid a six day visit to India
recently?
Answer: Bhutan

57. Who stepped down as the Chairman of the National Payments Corporation of India?
Answer: K. Narayana Murthy

58. …………… wascelebrated as the National Sports Day?
Answer: 29 August. This day marks the birthday of Dhyan Chand.

59. The UN General Assembly has declared April 6 as the International Day for ……………?
Answer: Sport for Development and Peace

60. The UN Human Rights Commissioner who was on a week-longfact finding mission in Sri Lanka?
Answer: Navi Pillai

61. Which neighbouringcountry is set to introduce the Right to Information bill in the Parliament?
Answer: Pakistan

62. Which Asian country has unveiled `Izumo' , their largest warship after World War II?
Answer: Japan

63. The first prison in the country to have its own radio station?
Answer: Tihar Jail

64. The Irish writer and Nobel Prize recipient, who passed away on 30 August?
Answer: Seamus Heaney

65. Which software giant is to buy Nokia Company?
Answer: Microsoft

66. The Indian Air Force has inducted its biggest transport aircraft named ……………..?
Answer: C-17 Globemaster III

67. Who won the Asia Cup Men's Hockey title?
Answer: South Korea

68. Which former heavy weightboxing champion, nicknamed `TheDuke', passed away recently?
Answer: Tommy Morrison

69. Which nation was chosen by the International Olympic Committee to host the 2020 Summer Olympics?
Answer: Tokyo

70. Where was this year's G-20 Summit held?
Answer: St. Petersburg, Russia

71. Who won the Men's singles at the US Open 2013?
Answer: Rafael Nadal

72. Which book written by Jhumba Lahiri has been shortlisted for the Booker Prize 2013?
Answer: The Lowland

73. The largest known volcano on the Earth, discovered recently?
Answer: Tamu Massif

74. Who has become India's first Woman Chief Information Commissioner?
Answer: Deepak Sandhu

75. Who lifted the Italian Grand Prix Formula One title?
Answer: Sebastian Vettel

76. What is the name given to the new Android 4.4 operating system?
Answer: KitKat

77. Which newly discovered painting has been confirmed as a work of Vincent Van Gogh?
Answer: Sunset at Montmajour

78. Who is the new President of the International Olympic Committee?
Answer: Thomas Bach

79. Who was conferred with the Indira Gandhi Prize for Peace, Disarmament and Development recently?
Answer: Ellen Johnson Sirleaf

80. Which state Government has announced the scheme Manodhairya to help rape survivors and
child victims of sexual abuse?
Answer: Maharashtra

81. Who won the South Asian Football Federation Championship 2013?
Answer: Afghanistan

82. Who becomes the 23rd Governor of the Reserve Bank of India (RBI)?
Answer: Raghuram Govind Rajan

83. Who received Amnesty International Award 2013?
Answer: Malala Yousafzai

84. The International Day of Peace, also known as World Peace Day Observed On?
Answer: 21st September

85. Who becomes the first Indian to win bronze medal at World Wrestling Championship?
Answer: Sandeep Tulsi Yadav

86. Who is appointed as Rajasthan State Election Commissioner recently?
Answer: Ramlubhaya

87. Who won Miss World 2013?
Answer: Megan Young

88. Who conferred with the Tagore Award for Cultural Harmony for year2013?
Answer: Zubin Mehta

89. Who is sworn in as the12th President of Pakistan?
Answer: Mamnoon Hussain

90. Who wins US Open 2013 title?
Answer: Serena Williams

91. Who has been elected as the President of the International Olympic Committee (IOC)?
Answer: Thomas Bach

92. World Tourism Day was observed on?
Answer: September 27, 2013
Themefor 2013: “Tourism and Water: Protecting our Common Future”

93. Union Government of India FinalisedSetting up World’s Largest Solar Power Project in ......?
Answer: Rajasthan

94. A new Advanced universal banking solution that simplifies banking operations launched by Infosys is ?
Answer: Finacle 11E

95. Indian rollerskaterentered into Guinness Bookof record is ?
Answer: Rohan Kokane

96. World's highest civilian airport (to boost Tourism) opens by China located at ?
Answer: Sichuan

97. India's First Marine Eco-Sensitive Zone declared in....?
Answer: Gulf of Kutch, Gujarat

98. Which city won the right to host the 2020 Summer Olympic Games?
Answer: Tokyo

99. Who has been awarded the Fifth Deutsche Bank Prize forFinancial Economics 2013 ?
Answer: Reserve Bank of India governor Raghuram Rajan

100. Miss Nigeria, ______________ won the Miss Muslimah World 2013 Title ?
Answer: Obabiyi Aishah Ajibola

More: 
September 2013 Current Affairs One Word in PDF Format
read more...

Indian Bank Names with Punchlines / Slogans / Taglines

Here we sharing with you the list of  Punchlines / Slogans / Taglines of Various National and Privates Indian Banks.

01. Allahabad Bank – A tradition of trust
02. Andhra Bank – For all your needs
03. Bank of Baroda – India’s International Bank
04. Bank of Maharashtra – One family one bank
05. Bank of India – Relationship beyond banking
06. Canara Bank – Together we can
07. Central Bank Of India – Build a better life around us
08. Corporation Bank – Prosperity for all
09. Dena Bank – Trusted Family Bank
10. Indian Bank – Your tech friendly Bank
11. Indian Overseas Bank – Good people to grow with
12. Oriental Bank of Commerce – Where every individual is committed
13. Punjab National Bank – The name you can bank upon
14. Punjab and Sind Bank – To strive to achieve excellence in customer service
15. Syndicate Bank – Faithful and friendly
16. United Commercial Bank – Honours your trust
17. Union Bank of India – Good people to bank with
18. United Bank of India – The bank that begins with “U”
19. Vijaya Bank – A friend you can bank on
20. State Bank of India – With you all the way
21. State Bank of Hyderabad – Modern Innovative dependable
22. State Bank of Mysore – Working for a better tomorrow
23. State Bank of Patiala – Blending modernity with tradition
24. State Bank of Travancore – Since 1945 – a long tradition of trust
25. ICICI Bank – Hum Hai Na
26. IDBI Bank – Banking for all
27. HSBC bank – World’s local bank
28. HDFC Bank – We understand your world
29. Bank of Rajasthan – Together we prosper
30. Federal Bank – Your perfect Banking partner
31. Yes Bank – Experience our expertise
32. Jammu and Kashmir Bank – Serving to empower
33. Lakshmi Vilas Bank Limited – The changing face of prosperity
34. Karur Vysya Bank – Smart way to Bank
35. Deutshe Bank – A passion to perform
36. South Indian Bank Limited – Experience Next Generation Banking
read more...

Important "Who Is" Questions With Answers for IBPS CWE PO and Clerk Exams 2013

These are Important "Who Is" Questions With Answers for Upcoming IBPS CWE PO and Clerk Exams 2013.  We Are highly recommending our reader for IBPS CWE PO on 19th October 2013

1. Who is the Present Attorney General =>> Goolam Essaji Vahanvati

2. Who is the Present Solicitor General =>> Mohan Parasaran

3. Who is the Present Comptroller and Auditor General =>> Shashi Kant Sharma

4. Who is the Present Army Chief =>> Lt. Gen. Bikram Singh

5. Who is the Present Chief of Air staff =>> Norman Anil Kumar Browne

6. Who is the Present Chief of Naval Staff =>> Devendra Kumar Joshi

7. Who is the Present Chief Election Commissioner =>> V. S. Sampath

8. Who is the Present National Human Rights Commission, Chairman =>> K.G Balakrishnan

9. Who is the Present National Commission for Woman, Chairperson =>> Mamta Sharma

10. Who is the Present Chief Information Commissioner =>> Deepak Sandhu

11. Who is the present Finance Commission, Chairman =>> Y.V. Reddy

12. Who is the Present ISRO, chairman =>> Dr. k. Radhakrishnan

13. Who is the present SEBI chairman =>> UK Sinha

14. Who is the present Supreme Court Chief Justice of India =>> P. Sathasivam

15. Who is the new chief of Research and Analysis Wing (RAW) ? =>> Alok Joshi

16. Who is the new chief of Intelligence Bureau (IB)? =>> Syed Asif Ibrahim

17. Who is the new chief of CBI? =>> Ranjit Sinha
read more...