Showing posts with label Idioms And Phrases. Show all posts
Showing posts with label Idioms And Phrases. Show all posts

Idioms and Phrases Mcq - Page 2

Idioms and Phrases multiple choice questions ans answers
 
1) Out of question ?
  1. resemble
  2. easy
  3. impossible
  4. for the end
Show/Hide Answer
Answer = C
2) Up to the mark ?
  1. feel greatly
  2. standard
  3. extinguish
  4. below standard
Show/Hide Answer
Answer = B
3) With open arms ?
  1. warmly
  2. cold blooded
  3. resemble
  4. coldly
Show/Hide Answer
Answer = A
4) A black sheep ?
  1. stranger
  2. on the run
  3. scoundrel
  4. gentleman
Show/Hide Answer
Answer = C
5)  A bone of contention ?
  1. bone of lion
  2. a reason for discord
  3. cause of friendship
  4. continued to bed
Show/Hide Answer
Answer = B
6) A cock and bull story  ?
  1. interesting story
  2. a detective story
  3. an absurd tale
  4. a relevant story
Show/Hide Answer
Answer = C
7) A gala day ?
  1. a day of festivity
  2. a day of brief
  3. a rainy day
  4. a relevant day
Show/Hide Answer
Answer = A
8)  A hard nut to crack ?
  1. to be deceived
  2. lazy
  3. to confirm
  4. a difficult problem
Show/Hide Answer
Answer = D
9) A man of straw ?
  1. a puppet
  2. influential
  3. one who has no influence
  4. to struggle in vain
Show/Hide Answer
Answer =C
10) A turn coat ?
  1. one who changes one's opinion or party
  2. a wet coat
  3. a poor man
  4. man of principal
Show/Hide Answer
Answer = A
read more...

English Vocabulary Idioms and Phrases For Bank Exams - Page 1

 Idioms and Phrases multiple choice questions and Answers for the bank exams preparation.

Directions : In the following sentences you should think the most appropriate meaning for the Idioms out of four options.

1) All and Sundry ?
  1. Everybody without distinction
  2. only rich person
  3. together
  4. selected people
Show/Hide Answer
Answer = A
2)  At arm's length ?
  1. Length of arm
  2. At a distance
  3. Insult
  4. Very near
Show/Hide Answer
Answer =B
3) At daggers drawn ?
  1. real cause
  2. to be puzzled
  3. at enmity
  4. at friendship
Show/Hide Answer
Answer =C
4) Bag and baggage ?
  1. All the clothing
  2. Without any belonging
  3. Leave
  4. With all one's belongings
Show/Hide Answer
Answer = D
5) Bed of roses ?
  1. very soft bed
  2. dull life
  3. belong to
  4. full of joys
Show/Hide Answer
Answer = D
6) By leaps and bounds ?
  1. very fast
  2. very slow
  3. in details
  4. aimlessly
Show/Hide Answer
Answer =A
7)  In cold blood ?

  1. in full operation
  2. unintentionally
  3. deliberately
  4. aimlessly
Show/Hide Answer
Answer =C
8) In the teeth of  ?
  1. real cause
  2. in the face of
  3. in the end
  4. to chase
Show/Hide Answer
Answer = B
9) Ins and Outs ?
  1. no details
  2. finally
  3. major share
  4. full details
Show/Hide Answer
Answer = D
10) Lions share ?
  1. look angrily
  2. major share
  3. minor share
  4. heart of the prey
Show/Hide Answer
Answer =B
Tags : Multiple choice questions on English Vocabulary, English Idioms and Phrases, Bank Exams Preparation
read more...