Showing posts with label September 2012. Show all posts
Showing posts with label September 2012. Show all posts

September Month Current Affairs Questions And Answers

1) Which of the following company acquired Hutchinson Global Services ?
  1. Tech Mahindra
  2. Wipro
  3. IBM
  4. None of above
Show/Hide Answer
Answer = A
2) Recently Australian scientist discovered the Alzheimer's disease. Alzheimer's disease is related to which of the following body part?
  1. Heart
  2. Brain
  3. Kidni
  4. None of above
Show/Hide Answer
Answer = B 
Explanation: Dementia is a loss of brain function that occurs with certain diseases. Alzheimer's disease (AD), is one form of dementia that gradually gets worse over time. It affects memory, thinking, and behavior.
3)  A pair of glasses that alerts deaf people about loud noises is recently developed by ?
  1. Indian Institute of Technology Bombay
  2. Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST)
  3. École Polytechnique France
  4. Cornell University United States
Show/Hide Answer
Answer = B
4) India's minister of external affairs signed a joint communique to establish Diplomatic relationship with which country ?
  1. France
  2. Japan
  3. Niue
  4. Sri lanka
Show/Hide Answer
Answer =C
5) India raked at what place in the recent report released by world Economic Forum ?
  1. 60th
  2. 59th
  3. 58th
  4. 57th
Show/Hide Answer
Answer = B
6) Who is appointed as the world bank chief ?
  1. Lawrence Summers
  2. artin Ravallion
  3. Hollis B. Chenery
  4. Kaushik Basu
Show/Hide Answer
Answer = D
7) Name the person who become the first Indian American at DNC parliamentarian  ?
  1. Smita shah 
  2. Ehsan Jafri
  3. Chandra Shekhar
  4. Jaswant Singh
Show/Hide Answer
Answer = A
read more...

4th September Current Affairs Objective Questions

4th september multiple choice and objective type questions on Current Affairs.
1) India won the cricket test series on 3rd September by playing against ?
  1. Sri Lanka
  2. Australia
  3. New Zealand
  4. South Africa
Show/Hide Answer
Answer = C 
2) Gene Therapy which can restore the sense of smell is developed by which university's scientist  ?
  1. University of Michigan
  2. University of Harvard
  3. Canadian universities
  4. Rockefeller University
Show/Hide Answer
Answer = A
3) Department of telecommunication restrict the duration for which the SIM card is issued to the foreign tourist. The time duration is of ?
  1. 3 Months
  2. 2 Months
  3. 4 Months
  4. 1 Months
Show/Hide Answer
Answer = A
4) Who among the following won the first medal for India in Paralympic Games ?
  1. Samarthanam
  2. Girisha Hosanagara
  3. Shahie Razik
  4. None of above
Show/Hide Answer
Answer = B
5) Which of the following institution cleared a bill which provides the reservation to the Scheduled Castes (SCs) and Scheduled Tribes (STs) in government job promotions.  ?
  1. High Court
  2. Supreme Court
  3. The Union Cabinet of India
  4. Parliament
Show/Hide Answer
Answer =C
read more...

3rd September 2012 Current Affairs Quiz

3rd September current affairs quiz questions with answers.
 
1) India won the Nehru Cup Football tournament by beating ?
  1. China
  2. Cameroon
  3. Australia
  4. New Zealand
Show/Hide Answer
Answer = B 
Explanation: India beats Cameroon by 5 - 4 in penalty shoot out.
2) The 16th NAM summit was held in Tehran recently. The theme of summit was ?
  1. Lasting peace through joint global governance
  2. Best practices and lessons learned
  3. unfair trade practices
  4. None of above
Show/Hide Answer
Answer = A 
Explanation:Non aligned movement is a group of states considering themselves not aligned formally with or against any major power bloc.
3) Which of the following press agency launched mobile version of its website today ?
  1. Bhasha
  2. Samachar Bharti
  3. Press trust of India
  4. Press Information Bureau
Show/Hide Answer
Answer = D
4) Which sportsman elected as Dubai Honorary Ambassador of Sports ?
  1. Carlos Alberto Parreira
  2. Mahdi Ali
  3. Diego Maradona
  4. Bruno Metsu
Show/Hide Answer
Answer = C
5) Chief justice of India S.H. Kapadia is going to be retire this month. Whose name he has suggested as his successor ?
  1. H.R. Khanna
  2. Altamas Kabir
  3. S.P. Bharucha
  4. R.S. Sarkaria 
Show/Hide Answer
Answer = B
read more...

2nd September 2012 Current Affairs Mcq

Following are the latest current affairs multiple choice questions of 2nd September 2012.

1) Japanese scientist developed a new robot recently for the purpose of ?
  1. Measuring Temperature
  2. Help children to learn more
  3. For domestic works
  4. None of above
Show/Hide Answer
Answer = B 
Explanation: The robot help the children to learn more by continuously making mistakes.
2)  Which country's defense minister is going to visit India for 4 days from 2nd september?
  1. Pakistan
  2. Assam
  3. China
  4. Indonesia
Show/Hide Answer
Answer = C 
Explanation: China's defense minister Liang Guanglie is going to visit India for 4 days. He will talk about the border security with India's defense minister.
3)  Which of the following device recently launched to boost cell phone connectivity?
  1. Nanoresonators
  2. Femtocell
  3. BYOD
  4. None of above
Show/Hide Answer
Answer = A 
Explanation: No Explanation
4) SSB launches helpline number to curb what ?
  1. Increasing crimes
  2. For listing people complaints 
  3. For gathering information
  4. Trans border Smuggling
Show/Hide Answer
Answer = D
Explanation: Sashastra Seema Bal introduced the helpline number with the view to curb the trans border smuggling of vehicles, Drugs and arms.
5) Who among the following won the Indian idol 6 Title?
  1. Vipul Mehta
  2. Amit Kumar
  3. Devendra Singh
  4. Sohini Mishra
Show/Hide Answer
Answer = A


read more...

1st September 2012 Current Affairs

Current Affairs multiple choice questions and answers of the  September 2012.

1) “Onam Harvest Festival” celebrated on 1st September is the festival of which state ?
  1. Assam
  2. Bihar
  3. Kerala
  4. AndraParedesh
Show/Hide Answer
Answer = C 
Explanation: "onam" is a harvest festival and people of Kerala celebrate it with joy on 1st sep. The festival is celebrated to welcome the king mahabali whose spirit is said to visit Kerala at the time of Onam. 
2) Which festival is going to be celebrated from 1st September to 15th September in Jammu and Kashmir  ?
  1. Ladakh Festival
  2. Chaiia
  3. Jhiri Mela
  4. None of above
Show/Hide Answer
Answer = A 
Explanation: The festival begins with a long procession, of local leaders, schoolchildren and dancers, which makes its way through Leh.
3) Who among the following is took over as indian navy chief ?
  1. Sureesh Mehta
  2. Devendra Kumar Joshi
  3. Nirmal Verma
  4. Arun Prakash
Show/Hide Answer
Answer = B
4) Which steel plant won the Prime Minister Trophy for the 10th time ?
  1. Rourkela Steel Plant
  2. Bokaro Steel Plant
  3. Vizag Steel plant
  4. Bhilai Steel plant
Show/Hide Answer
Answer = D
5) Which of the following album is recently released by Radio city ?
  1. Student of the year
  2. Minus the machine
  3. When the world ends
  4. Down by the river
Show/Hide Answer
Answer = A
read more...