Computer Quiz - Information Technology Questions

Following are the multiple choice questions about the interesting facts about computer and information technology
 
1) Which country created the most used networking software in 1980's ?
  1. Sun
  2. IBM
  3. Novell
  4. Microsoft
Show/Hide Answer
Answer =C
2) In what year was the @ chosen for its use in email address ?
  1. 1972
  2. 1976
  3. 1980
  4. 1984
Show/Hide Answer
Answer =A
3) Which American computer company is called Big Blue ?
  1. IBM
  2. Compaq Corp
  3. Microsoft
  4. Tandy Svenson
Show/Hide Answer
Answer = A
4) Who is credited with the idea of using punch cards to control patterns in a waving machine  ?
  1. Pascal
  2. Hollerith
  3. Babbage
  4. Jacquard
Show/Hide Answer
Answer =D
5) What does SSL stands for ?
  1. System socket layer
  2. Secure system login
  3. Secure socket layer
  4. Secure system login
Show/Hide Answer
Answer =C
6) What is MAC ?
  1. A computer made by Apple
  2. Memory address corruption
  3. Mediocre Apple Computer
  4. Media Access Control
Show/Hide Answer
Answer =D
7) What does PPTP stand for ?
  1. Point to Point Transmission Protocol
  2. Point to Point Transfer Protocol
  3. Point to Point Tunneling Protocol
  4. Point to Point Traffic Protocol
Show/Hide Answer
Answer = C
8) The IBM PC-XT was the first to include a hard drive. What was the capacity of this disk ?
  1. 750 KB
  2. 10 KB
  3. 20 KB
  4. 1.44 KB
Show/Hide Answer
Answer =B
9) In 1983, which person was the first to offer a definition of the term 'computer virus' ?
  1. Smith
  2. Cohen
  3. Norton
  4. Mcafee
Show/Hide Answer
Answer = B
10) DTP computer abbreviation usually means ?

  1. DeskTop Publishing
  2. Data Type Programming
  3. Digital Transmission Protocol
  4. None Of above
Show/Hide Answer
Answer = B

Do You Like This? Please take 5 seconds to share with your firends.

0 comments:

Post a Comment