UGC NET Computer Science Paper 2 Questions and Answers - December 2012

Here we discuss UGC NET Computer Science Paper 2 Questions and Answer of December 2012. These questions are from the previous exam papers of UGC.

1) Consider the circuit shown below. In a certain steady state, Y is at logical ‘l’. What are possible values of A, B, C ?

  1. A = 0, B = 0, C = 1
  2. A = 0, B = C = 1
  3. A = 1, B = C = 0
  4. A = B = 1, C = 1
Show Answer
Answer = A = 0, B = 0, C = 1
2) The worst case time complexity of AVL tree is better in comparison to binary search tree for
  1. Search and Insert Operations
  2. Search and Delete Operations
  3. Insert and Delete Operations
  4. Search, Insert and Delete Operations
Show Answer
Answer = Search, Insert and Delete Operations
3) The GSM network is divided into the following three major systems :
  1. SS, BSS, OSS
  2. BSS, BSC, MSC
  3. CELL, BSC, OSS
  4. SS, CELL, MSC
Show Answer
Answer = SS, BSS, OSS
4) The power set of the set {Φ} is
  1. {Φ}
  2. {Φ, {Φ}}
  3. {0}
  4. {0, Φ, {Φ}}
Show Answer
Answer = {Φ, {Φ}}
5) If the disk head is located initially at 32, find the number of disk moves required with FCFS if the disk queue of I/O blocks requests are 98, 37, 14, 124, 65, 67.
  1. 239
  2. 310
  3. 321
  4. 325
Show Answer
Answer = 321
6) Component level design is concerned with
  1. Flow oriented analysis
  2. Class based analysis
  3. Both of the above
  4. None of the above
Show Answer
Answer = 321
7) The ‘C’ language is
  1. Context free language
  2. Context sensitive language
  3. Regular language
  4. None of the above
Show Answer
Answer = Context free language
8) The Mobile Application Protocol (MAP) typically runs on top of which protocol ?
  1. SNMP (Simple Network Management Protocol)
  2. SMTP (Simple Mail Transfer Protocol)
  3. SS7 (Signalling System 7)
  4. HTTP (Hyper Text Transfer Protocol)
Show Answer
Answer = SS7 (Signalling System 7)
9) If a packet arrive with an M-bit value is ‘l’ and a fragmentation offset value ‘0’, then it is ______ fragment.
  1. First
  2. Middle
  3. Last
  4. All of the above
Show Answer
Answer = First
10) The number of bit strings of length eight that will either start with a 1 bit or end with two bits 00 shall be
  1. 32
  2. 64
  3. 128
  4. 160
Show Answer
Answer = 160

For More Questions visit Here -

Do You Like This? Please take 5 seconds to share with your firends.