Multiple Choice Question On C++ With Answers

Following are the multiple choice questions based on the various topics of C++.

1) The objects are ....... if all their attribute values are identical ?
  1. Identical
  2. Distinct
  3. Same
  4. None
Show/Hide Answer
Answer = C 
Explanation: N/A

2) Object is....... ?
  1. A concept
  2. Abstraction
  3. Thing
  4. All of above
Show/Hide Answer
Answer = D 
Explanation:N/A

3)  The mechanism by which the data and functions are bound together with an object definition  ?
  1. Inheritance
  2. Abstraction
  3. Polymorphism
  4. Encapsulation
Show/Hide Answer
Answer = D 
Explanation:N/A

4) The process of creating instances from classes ?
  1. Integrity
  2. Instantation
  3. Inheritance
  4. Generalization
Show/Hide Answer
Answer = A 
Explanation:N/A
5) Override is a method .... ?
  1. For an operation that replaces an inherited method for the same operation
  2. For a data that replaces an inherited method for the same operation
  3. For an operation that takes argument from library function
  4. None of these
Show/Hide Answer
Answer = B 
Explanation: N/A

6) In C++, a function contained with in a class is called ?
  1. In built function
  2. User defined function
  3. Member function
  4. None of these
Show/Hide Answer
Answer = D 
Explanation:N/A

7) In C++, setw is..... ?
  1. Initialization Operator
  2. Conditional Operator
  3. Memory allocation Operator
  4. Field with Operator
Show/Hide Answer
Answer = C 
Explanation:N/A

8) A template can be used to create a family of ?
  1. Classes
  2. Functions
  3. Class and function
  4. None of these
Show/Hide Answer
Answer = A 
Explanation:N/A

9)  In C++, we can use the same function name to create functions that perform a variety of different tasks. This is known as ?
  1. Global functions
  2. Function overloading
  3. Inheritance
  4. All of above
Show/Hide Answer
Answer = D 
Explanation:N/A
10) Which of the following is an object oriented programming ?
  1. Real time system
  2. AI and expert systems
  3. Neural networks and parallel programming
  4. All of above
Show/Hide Answer
Answer = B 
Explanation:N/A
Tags : C++ Mcq, Mutiple choice questions on C++

Do You Like This? Please take 5 seconds to share with your firends.

0 comments:

Post a Comment