Multiple Choice Questions On Information Technology - Set 2

Following are the multiple choice questions on Information Technology which are helpful for various competitive exams.
 
1) The retrieval of information from the computer is defined as?
  1. Collection of data
  2. output
  3. Data retrieval operations
  4. Data output collection
Show/Hide Answer
Answer = B 
Explanation: No Explanation 
2) Which of the following package is used for the composition in printing press ?
  1. Lotus
  2. dbase
  3. page maker
  4. word perfect
Show/Hide Answer
Answer = C 
Explanation:  No Explanation 
3) Who wrote the book ' Computer Liberation and Dream Machine ' the first book on personal computer  ?
  1. John Macarthy
  2. Ted Nelson
  3. Niklaus wirth
  4. Karl Capek
Show/Hide Answer
Answer =B 
Explanation: No Explanation
4) Errors in computer results could be due to  ?
  1. encoding of data
  2. transmission of data
  3. manipulation of data
  4. All of above
Show/Hide Answer
Answer =D 
Explanation: No Explanation 

5) Union Carbide India Ltd. manufactured essentially ?
  1. Leather goods
  2. Heavy water
  3. Petrochemicals
  4. Fertilizers
Show/Hide Answer
Answer =C 
Explanation: No Explanation 

6)  Who among the following is the chairman of National Knowledge Commission ?
  1. Sam Pitroda
  2. Deepak Nayyar
  3. Nandan Nilkeni
  4. Dr. Pushp Bhargav
Show/Hide Answer
Answer =A 
Explanation: No Explanation 
7) Which of the following is the densest city in Asia as per the Asian Green City Index unveiled recently ?
  1. Mumbai
  2. Chennai
  3. Delhi
  4. Kolkata
Show/Hide Answer
Answer = A 
Explanation: No Explanation 
8) Who is the author of the book ‘Pakistan: Beyond the Crisis State’ ?
  1. M.J. Akbar
  2. Kohram Iqbal
  3. Amir Mir
  4. Marleeha Lodhi
Show/Hide Answer
Answer = D 
Explanation: No Explanation 
9) The first speaker of Lok Sabha was ?
  1. G.V. Mavlankar
  2. S. Radhkrishanan
  3. M. Ananthsayanam Ayyangar
  4. Sardar Hukam Singh
Show/Hide Answer
Answer = A 
Explanation: No Explanation 
10) Which of the following has decided to dins satya Elementary schools fro underprivileged children in rural India?
  1. Apple
  2. Google
  3. Microsoft
  4. Oracle
Show/Hide Answer
Answer = D 
Explanation: No Explanation 

Tags : Current Affairs 2012 questions, General Knowledge Objective type questions with answers, General Knowledge multiple choice questions with answers, Current Affairs Objective type questions with answers, Current Affairs Multiple choice questions with answers, Current Affairs MCQ, General Knowledge MCQ

Do You Like This? Please take 5 seconds to share with your firends.

0 comments:

Post a Comment