Multiple Choice Questions On Current Affairs - Set 3

Following are the general knowledge and current affairs questions that will help to improve your knowledge as well as helpful for various competitive exams point of view.  

1) The opening ceremony of the 2012 summer Olympics is on  ?

  1. July 27,2012
  2. June 27,2012
  3. Aug 27,2012
  4. July 17,2012
Show/Hide Answer
Answer = A 
2) The winner of French open mixed Double title 2012 is ?
  1. Sania Mirza- Leander Pes
  2. Sania Mirza - Bhupati
  3. Leander Pes - Sania Mirza
  4. Bhupati - Leander Pes
Show/Hide Answer
Answer = B 
3) The Word Hitachi is combination of "Hi" and  "Techi " ....... The meaning of these two words is ?
  1. Sun and Rise
  2. Moon and Sun
  3. Flying and Eagle
  4. High and Mountain
Show/Hide Answer
Answer = A
4)  Which one of the following Indian cricketers was conferred upon the Wisden India Outstanding Achievement award in Dubai on 11 June 2012 ?
  1. Virat Kohli
  2. Harbhajan Singh
  3. Sachin Tendulkar
  4. MS Dhoni
Show/Hide Answer
Answer = C 

5) The name of super computer by IBM is ?
  1. Ultra Super
  2. Compac
  3. Recta
  4. Sequoia
Show/Hide Answer
Answer = D
6) 20th commonwealth games will be held in ?
  1. Britain
  2. Sidney
  3. Australia
  4. Glasgow
Show/Hide Answer
Answer = D 

7) Who is appointed the governor of Rajasthan on 12th may 2012 ?
  1. Prbha singh
  2. Aruna Roy
  3. Margret Alwa
  4. Shivraj Singh
Show/Hide Answer
Answer = C 

8) The mobile phone operator who decided to renew its contract with NSN(Nokia Siemens Network) to manage and maintain its network in 8 circles for three years ?
  1. Bharti Airtel
  2. Idea
  3. BSNL
  4. Uninor
Show/Hide Answer
Answer = A 
9) NASA launched rover, nicknamed curiosity to explore the planet Mars. The rover was launched from which one of the following province of USA  ?

  1. Texas
  2. Florida
  3. California
  4. New York
Show/Hide Answer
Answer = B
10) Winner of the world Chess Championship 2012 is ?
  1. Garry Casparov
  2. Novok Djokovic
  3. Boris Gelfand
  4. Vishvanathan Anand
Show/Hide Answer
Answer = D
Tags : Current Affairs 2012 questions, General Knowledge Objective type questions with answers, General Knowledge multiple choice questions with answers, Current Affairs  Objective type questions with answers, Current Affairs Multiple choice questions with answers, Current Affairs MCQ, General Knowledge MCQ

Do You Like This? Please take 5 seconds to share with your firends.

0 comments:

Post a Comment