Software Engineering Multiple Choice Questions - Set 4

Following are the Multiple Choice questions on Software Engineering with answers. Following questions are helpful in the preparation for UGC exams and TET exams and other competitive exams.


1) White box testing, a software testing  technique is sometimes called ?
  1. Basic path
  2. Graph Testing
  3. Dataflow
  4. Glass box testing
Show/Hide Answer
Answer = D 
Explanation: White box testing also named as clear box testing, transparent testing, glass box testing and structural testing. It is a method in which the internal structure of application is tested.

2) Black box testing sometimes called ?
  1. Data Flow testing
  2. Loop Testing
  3. Behavioral Testing
  4. Graph Based Testing
Show/Hide Answer
Answer = C 
Explanation: Black box testing is a method that tests for the functionality of an application.

3) Which of the following is a type of testing ?
  1. Recovery Testing
  2. Security Testing
  3. Stress Testing
  4. All of above
Show/Hide Answer
Answer = D 
Explanation: Recovery testing is a method for testing how well a software can recover from crashes. Security testing ensures that the software protects the data and performs its all functions. Stress testing determines the robustness of software.
4) The objective of testing is ?
  1. Debugging
  2. To uncover errors
  3. To gain modularity
  4. To analyze system
Show/Hide Answer
Answer = B 
Explanation: The main objecting of testing is to make the software error free.

5) ...... is a black box testing method ?
  1. Boundary value analysis
  2. Basic path testing
  3. Code path analysis
  4. None of above
Show/Hide Answer
Answer = A 
Explanation:In boundary value analysis, we choose an input from test cases from an equivalence class such that the input lies on the edge of equivalence class.

6) Structured programming codes includes ?
  1. sequencing
  2. alteration
  3. iteration
  4. multiple exit from loops
  5. only A, B and C
Show/Hide Answer
Answer = E 
Explanation:These three constructs are sufficient to program any algorithm. Moreover, as far as possible single entry single exit control constructs are used.
7) An important aspect of coding is ?
  1. Readability
  2. Productivity
  3. To use as small memory space as possible
  4. brevity
Show/Hide Answer
Answer = A 
Explanation:Readability and understandability as a clear objective of coding activity can itself help in producing software that is more maintainable.

8) Data structure suitable for the application is discussed in ?
  1. data design
  2. architectural design
  3. procedural design
  4. interface design
Show/Hide Answer
Answer = A
Explanation: Data design is the first and most important design activity, where the main issue is to select the appropriate data structure.


9) In object oriented design of software , objects have ?
  1. attributes and names only
  2. operations and names only
  3. attributes, name and operations
  4. None of above
Show/Hide Answer
Answer = C 
Explanation: The objects contains attributes, names and operations as well.

10) Function oriented metrics were first proposed by  ?
  1. John
  2. Gaffney
  3. Albrecht
  4. Basili
Show/Hide Answer
Answer = C 
Explanation:Albrecht suggests a measure called Function point, which are derives using a empirical relationship based on the countable measures of software information domain.



Tags : Multiple choice questions on software engineering with answers, Objective type questions on software engineering with answers, Objective type questions on software engineering, Multiple choice questions on software engineering, MCQ's on software engineering , software engineering concepts, software engineering MCQ's, Computer subjects quiz, UGC-NET test preparation, TET Exam Preparation, TET Quiz questions, Software engineering testing questions, Testing quiz questions in Software engineering.

Do You Like This? Please take 5 seconds to share with your firends.

0 comments:

Post a Comment